כל מי שעסק בבנייה, או בשיפוץ בניין מכיר את ההתלבטות לגבי נחיצותו של מפקח הבנייה בליווי הפרויקט. עפ"י חוק חייב הקבלן המבצע למנות מנהל עבודה באתר. רבים מבלבלים לחשוב שמנהל העבודה הוא גם מפקח הבנייה כפועל יוצא. זו טעות נפוצה, אולם שגיאה גדולה. מנהל העבודה ומפקח הבנייה, הם שני תפקידים בעלי הגדרות ותחומי אחריות שונים מאוד וכאשר מבצע את שני התפקידים אותו האדם (גם אם יש לו את ההכשרה וההסמכות המתאימות לבצע את שניהם) זהו ניגוד אינטרסים מובנה, הפועל לרעת הדיירים בד"כ.
מבחינה מקצועית ואובייקטיבית לא צריכה להיות התלבטות ומומלץ מאוד, מבחינת הדיירים, לשכור את שירותיו של מפקח בנייה, בכדי שיפקח בצורה מיטבית מקצועית ותפעולית על תהליך השיפוץ. מפקח בנייה יבטיח שהפרויקט יבוצע עפ"י התקן בסטנדרטים נכונים וגבוהים, שהמבנה יהיה בטיחותי , שיעמוד בתקן עפ"י חוק וכן, יבוצע על פי התוכנית, בזמן ובתקציב במיניות חריגות ושינויים. למי שאינם בעלי מקצוע, או הבנה בתחום הבנייה, כדאי תמיד, להיעזר בשירותיו של מפקח בנייה שיפקח מתחילת הבנייה ועד סופה למנוע ליקויים. לא פחות חשוב מהנושא המקצועי והבטיחותי, חשוב לזכור את תרומתו המשמעותית של מפקח בנייה מקצועי לחיסכון ברור ומדיד בהוצאות. לרוב התקציב מתוכנן מראש, אנשי המקצוע השונים וחומרי הבנייה, אך שלב זה, הינו השלב השני, לאחר שבשלב הראשון יש להוציא את האישורים עם הגשת התכניות.
אין זה מספיק, שקבלן יפקח על הבנייה גם אם בעלי המקצוע יהיו אמינים ומקצועיים. המומחה לכל רזי הבנייה , הבטיחות האישורים, הכמויות, שילוב נכון של בעלי המקצוע, אי חריגה מהתקציב, תיאום תכניות מול האדריכל, או מהנדס, יהיה כמובן מפקח הבנייה, שמומחה בכל תחום הבנייה. מפקח בנייה, יהיה לרוב מהנדס בניין שלמד היטב את התחום ויש לו ותק וניסיון של מספר שנים לפחות.
גם בראייה של הטווח הארוך, לא כדאי לוותר על פיקוח הבנייה. לאחר ההשקעה העצומה בזמן ובכסף בשיפוץ הבניין (אירוע שקורה אחת לעשרות שנים בד"כ), לא הייתם רוצים שתהיינה לכם הפתעות עם השנים, כמו נזילות בגלל איטום לא ראוי, בלאי מואץ בגלל חומרי בנייה ואנשי מקצוע בלתי מקצועיים וכדומה.
לסיכום, אין זה משנה אם השיקול שלכם, כלכלי, מקצועי, בטיחותי, או אחר, מפקח בנייה בתהליך שיפוץ הבניין הוא שיקול מקצועי וכלכלי כדאי ובעל ערך.